Invigningen

Från 27 Augusti 2014
Lund Comedy Festival tar sitt avstamp i en rapp, kul och varierande show med humoristiska godbitar av Anna Blomberg, Christian Schulte-Loh och Magnus Mårtensson samt skön musik signerad Pauline, PO Nilsson Band och stråkkvartetten Vindla. Dessutom träffar vi Greg Poehler, Gemma Whelan och Shazia Mirza i korta intervjuer. I andra akten ser vi den bästsäljande stand up-komikern Jen Kirkman som gjort stor succé på bl a humorfestivalen i Melbourne. Konferencierer: Anders ”Ankan” Johansson och Sissela Benn. Festivalens initiativtagare Anders Jansson och Johan Wester dyker också upp.

Morgonmingel från Grand Hotel

Från 29 augusti 2014
Humor är lika med hälsa och ett gott skratt förlänger faktiskt livet (även om det häpnadsväckande nog finns enstaka exempel på det rakt motsatta). Mitt under Lund Comedy Festival vill vi passa på att bjuda in till en insiktsfull och underhållande frukostföreläsning om vilka vinsterna med att ha roligt egentligen är – och vad vi riskerar om vi inte har det.
Om detta – och en hel del annat – kommer den populäre Lundaläkaren och artisten Henrik Widegren att berätta.
Och utan att låta för mycket som ett tältnöje på Kiviks marknad, så innehåller frukosten också en del sång och en kamera som stoppas ned i Henrik Widengrens hals

Podcast – Veckans viktigaste intervju med Johan Wester

Från 29 augusti 2014
Simon Svenssons podcast Veckans viktigaste intervju kommer att spelas in under festivalen. I detta avsnitt kommer han att ha Johan Wester som gäst.
Nytt för i år är nämligen att vi erbjuder våra artister möjlighet att spela in sin podcast på plats i Lund och du är självklart välkommen att titta på. Vi riggar en studio i Stadshallen och varje timme börjar en ny inspelning. Du behöver ingen biljett men det är begränsat antal platser så först till kvarn!
OBS tillskillnad från alla andra podcastinspelningar kommer denna att ske på Sydsvenskanscenen på vårt festivalområde.

Moa Lundqvist intervjuar Clara Henry

Från 30 augusti 2014
Clara Henry är 20-åringen från Göteborg som just nu har Sveriges största videoblogg. Hon vloggar inför 230 000 följare men har även blogg och twitter och är en allmän internetjunkie. Clara har haft två säsonger talkshow på Kanal 5 Play och ledde dessutom Melodifestivalens webbsändningar i våras. Blev Årets Vlogger på Blog Awards 2013 och vann Årets Vloggkanal på Guldtuben 2014. Enligt Göteborgs-Posten är hon ”stor på internet” och enligt en följare ”som lakritstoppingen på min mjukglass – ovärderlig”.

Moa Lundqvist intervjuar I just want to be cool

Från 30 augusti 2014
På nätet ses deras sketcher av en miljonpublik. Nu kommer humorkollektivet I just want to be cool till Lund. Kompisgänget från Vallentuna började lägga upp material på YouTube för ett och ett halvt år sedan med målet att underhålla så många som möjligt – och blev snabbt en favorit. I höstas hade deras webbserie Semi premiär på SVT Humor och sociala medier gick varma av tittare som beskrev serien som genialisk och originell. När Expressen för fjärde året i rad delade ut sitt webb-tv-pris var det I just want to be cool som kammade hem förstapriset för en ”produktion med ungdomlig charm och drivet av lust.”

Podcast – Suck My Style

Från 30 augusti 2014
Magnus Thomson och David Silva’s podcast Suck My Style kommer att spelas in under festivalen. I programmet kommer komikern Zinat Pirzadeh att vara gäst.
Nytt för i år är att vi erbjuder våra artister möjlighet att spela in sin podcast på plats i Lund och du är självklart välkommen att titta på. Vi riggar en studio i Stadshallen och varje timme börjar en ny inspelning.
Du behöver ingen biljett men det är begränsat antal platser så först till kvarn!

Podcast – Crazy Town

Från 30 augusti 2014
Josefin Johansson och Kringlan Svensson’s podcast Crazy Town kommer att spelas in under festivalen.

Hedra Mysteriet – mindfulness på värmländska

Från 30 augusti 2014
Det är hög igenkänningsfaktor när scenpersonligheten Klas Hallberg går loss i kritikerrosade Hedra Mysteriet – mindfulness på värmländska; en föreställning som handlar om att hitta rätt i en besynnerlig värld, om schamaner, kontrollbehov och om förvirringen som resurs. Det är tänkvärt, träffsäkert och väldigt, väldigt roligt. De fina omdömena haglar. ”Klas hjälper oss att våga att inte vara så rädda” säger en åhörare, medan en annan kort och gott konstaterar att det är det bästa hon sett. Och det är klart – efter närmare 2 000 scenframträdanden har Klas, som utsetts till årets talare ett antal gånger och som är en Sveriges mest efterfrågade föreläsare, hunnit slipa sin förmåga till max.